Η  UYO έχει ξεκινήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που κύριος στόχος του είναι να φέρει σε επαφή νέα παιδιά με τον μαγικό κόσμο της ορχήστρας. Σε συνεργασία με σχολεία εντός και εκτός   Αθηνών,  προγραμματίζει συναυλίες στις οποίες εντάσσει στο δυναμικό της μαθητές του σχολείου που ασχολούνται με την  μουσική, αφού τους προετοιμάσει κατάλληλα, δίνοντας τους την δυνατότητα να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη δουλειά επαγγελματικού επιπέδου.

HOMO EDUCANDUS – ΑΓΩΓΗ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ST. CATHERINE’S BRITISH SCHOOL – ΑΘΗΝΑ- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ

Η συνεργασία με το σχολείο St. Catherine’s ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013. Σε διάστημα δύο μηνών μαθητές από την ορχήστρα του σχολείου καθώς και χορωδία που προετοιμάστηκε από την υπεύθυνη καθηγήτρια του σχολείου, συνέπραξαν με την Underground Youth Orchestra  σε μία συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ACS – ΑΘΗΝΑ

Η συνεργασία με το σχολείο ACS ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015. Σε διάστημα τριών μηνών μαθητές του σχολείου που είχαν γνώσεις κάποιου μουσικού οργάνου εκπαιδεύτηκαν, υπό την παρακολούθηση των καθηγητών της ορχήστρας, και συμμετείχαν στις πρόβες τις ορχήστρας. Τον Απρίλιο του 2015 δόθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία συναυλία στο θέατρο του σχολείου με την συμμετοχή των μαθητών του σχολείου..

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ HOMO EDUCANDUS – ΑΓΩΓΗ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Η συνεργασία με το σχολείο Homo educandus – Αγωγή που βρίσκεται στην Κόρινθο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015. Σε διάστημα τριών μηνών μαθητές του σχολείου που είχαν γνώσεις κάποιου μουσικού οργάνου εκπαιδεύτηκαν, υπό την παρακολούθηση των καθηγητών της ορχήστρας, και συμμετείχαν στις πρόβες τις ορχήστρας. Τον Ιανουάριο του 2016 δόθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία συναυλία στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι με την συμμετοχή των μαθητών του σχολείου

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΩΔΕΙΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η συνεργασία με το Ωδείο των Χρωμάτων και την Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014.  Σε διάστημα τριών μηνών μαθητές της Ορχήστρας Νέων του Ωδείου των Χρωμάτων προετοίμασαν, υπό την παρακολούθηση των καθηγητών της ορχήστρας  και του καθηγητού του ωδείου Ηρακλή Θανάση, ένα πρόγραμμα με μουσική και τραγούδια του Ευρωπαϊκού Νότου. Αντίστοιχα προετοιμάστηκε και η χορωδία του Δήμου Ηρακλέιου υπό την διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως.  Τον Ιανουάριο του 2015 δόθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία συναυλία με την Έλλη Πασπαλά στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ .

ΧΟΡΗΓΟΙ / ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ