Η ομάδα καθηγητών.

Κώστας Ηλιάδης

ΜΑΕΣΤΡΟΣ, ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗΣ

Ο Κώστας Ηλιάδης είναι μουσικός με πολλαπλή δραστηριότητα. Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται τακτικά ως διευθυντής ορχήστρας και ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Είναι δραστήριος ως συνθέτης και ενορχηστρωτής και παράλληλα ως μουσικός παραγωγός. Ως καθηγητής διδάσκει κλασσική κιθάρα και θεωρητικά.
Το 2010 δημιουργεί την νεανική συμφωνική ορχήστρα The Underground Youth Orchestra η οποία έχει διαγράψει μία λαμπρή καλλιτεχνική πορεία την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής, ενορχηστρωτής και μαέστρος της ορχήστρας από την ίδρυσή της.
Ως μαέστρος έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στο Ηρώδειο στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο Πανεπιστήμιο του Tubingen και στο Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου.
Ως συνθέτης, ο Κώστας Ηλιάδης έχει συνθέσει πολλά έργα για σύνολα μουσικής δωματίου καθώς και για συμφωνική ορχήστρα. Ασχολείται με την σύνθεση για το θέατρο και για ντοκιμαντέρ καθώς και με την ενορχήστρωση, μεταγραφή και διασκευή έργων για κιθάρα και άλλα σύνολα. Επιμελήθηκε την ανάπλαση της παρτιτούρας των έργων του Μ. Χατζιδάκι «Το Καταραμένο Φίδι» και « Έξι Λαϊκές Ζωγραφιές» για δύο πιάνα.
Ενορχηστρώσεις του έχουν παιχθεί από την Καμεράτα των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από την Ορχήστρα Πατρών στο Φεστιβάλ Αθηνών και από την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Έργα του έχουν ερμηνευθεί από την Filarmonica Paul Constantinescu, την Νεανική Ορχήστρα του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, από το Modern-e-Quartet, Athens Bridge Quartet, και από το Σύνολο DissonArt Ensemble σε συναυλίες στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και στο εξωτερικό. Επιπλέον, έργα του κυκλοφορούν σε CD από τις εταιρίες Motivo και Ekfrassis Production.
Ως κιθαριστής υπήρξε μέλος του ‘’Τρίο Πολύχορδο’’ με το οποίο έχει βραβευτεί στον δεύτερο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου, που διοργανώθηκε από την HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.
Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και Γερμανία και συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ: Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Πρώτο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπάκτου, Πρώτο Κύκλο Συναυλιών του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Κύκλος Κονσέρτων του Δήμου Πάτρας, Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά στο Αthenaeum, Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Λευκάδας Δήμου Σαμοθράκης κ.α.

Έχει ηχογραφήσει για το Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών, την Συμφωνική Ορχήστρα της Jena και έχει συμμετάσχει στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση έργα Ελλήνων συνθετών (Σ. Ζάννα, Ο. Αμιράλη, Ι.Χαλιάσα), καθώς και το κονσέρτο για κιθάρα και συμφωνική ορχήστρα του Ε. Τριανταφύλλου σε συναυλία για την ελληνική μουσική που διοργανώθηκε από την Μουσική Ακαδημία της Βαϊμάρης.
Ως παραγωγός υπήρξε κύριος διοργανωτής των πρωτοποριακών Μουσικών Πρωινών στο Athenaeum. Έχει οργανώσει φεστιβάλ, κύκλους συναυλιών και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και δισκογραφικές παραγωγές. Υπήρξε επί σειρά ετών καλλιτεχνικός διευθυντής του ετήσιου κύκλου συναυλιών του Δήμου Νέας Μάκρης. Είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής στο Θερινό Μουσικό Camp που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με αντικείμενο τα μουσικά σύνολα και την ορχήστρα.
Ως καθηγητής διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης, όπου από το 2022 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής.
Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.
Ο Κώστας Ηλιάδης σπούδασε κιθάρα με τον Βαγγέλη Μπουντούνη, βιολοντσέλο με τον Δημήτρη Γούζιο, σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό και διεύθυνση ορχήστρας με τον Αναστάσιο Συμεωνίδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας με τους Abel Carlevaro, Leo Brouwer, Roberto Aussell, Ευάγγελο Ασημακόπουλο. Τέλος είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών

Franc Shestani

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΓΧΟΡΔΩΝ
Ιδρυτικό Μέλος

Γεννήθηκε στη Σκόδρα (Shkoder)της  Αλβανίας.
Τα πρώτα μαθήματα στο βιολί τα πήρε από την ηλικία 6-ετων στο μουσικό σχολείο (Prenk Jakova)
Συνέχισε τις σπουδές του στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Jordan Misja τον Τιράνων.
1989 τελείωσε τις σπουδές του στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στα Τίρανα.
1991-1992 είναι Α’ κορυφαίος στην Λυρική Σκηνή τον Τιράνων.
Υπήρξε μέλος του  “Tirana Quartett”
1991 με το “Tirana Quartett ” παίρνει μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό στο Εβιάν της Γαλλίας όπου πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο διεθνούς φήμης τσελίστας Mstislav Rostropovich.
Επίσης στο 1991 με “Tirana Quartett ” εμφανίζεται στο “Orlando Festival” International Chambermusik Festival στην Ολλανδία όπου παρακολούθησε μαθήματα με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες Piero Farulli (Italiano Quartetto) και Earl Carlyss ( Juilliard Quartett).
1992 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα.
1993-1996 υπήρξε μέλος της Ορχήστρας εγχόρδων του Ωδείου  Athenaeum.
1993-2016 υπήρξε μόνιμος μέλος και Α’ κορυφαίος τις Ορχήστρας των Χρωμάτων.
1998-1999 είναι μέλος του συνόλου ΣΚΑΛΚΩΤΑ
Από το 2005-2015 ήταν μέλος του κουαρτέτο εγχόρδων +kinisis.
Από το 2000 συνεργάζεται με την Καμεράτα ορχήστρα των φίλων της Μουσικής/Armonia Atenea.
Είναι συνιδρυτής της Underground Youth Orchestra
2019-2023 είναι μέλος της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής.
Είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών, Σκαλκωτά, Εν Οργανεις, ΕΥΥΜΝΙΑ, και Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου.
Είναι μέλος της Academica Athens Orchestra.

Μιχάλης Ράμος

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ

Ο Μιχάλης Ραμός γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου όπου και έκανε τα πρώτα μαθήματα φλάουτο. Συνέχισε στο Ωδείο Αθηνών με τη Ροζίνα Χριστοπούλου και Urs Ruttimann με τον οποίο πήρε το Δίπλωμά του. Ακολούθησαν σπουδές στη Αγγλία, στο Guildhall School of Music. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους P.L. Graf, A. Marion και Bennett. Υπήρξε επί σειρά ετών πρώτο φλάουτο στη Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιά, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων καθώς επίσης και στη Φιλαρμονική του ίδιου Δήμου. Συμμετείχε σε σύνολα Μουσικής Δωματίου παρουσιάζοντας έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στην Ελλάδα και εξωτερικό. Με την Ε. Σταμπολή, πιάνο, συνεργάστηκαν επί σειρά ετών παρουσιάζοντας το ρεπερτόριο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συνεργάστηκαν με Ελληνες συνθέτες ώστε να διευρύνουν το ρεπερτόριο του συγκεκριμένου συνδυασμού. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα σεμιναρίων φλάουτου της Κ.Ο.Α. Διδάσκει στο δημοτικό ωδείο Μαρουσίου. Είναι μόνιμος μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 1997 και ιδρυτικό μέλος του διαγωνισμού φλάουτου «Urs Ruttimann».

Κώστας Σίσκος

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ

Ο κορνίστας Κώστας Σίσκος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1973. Σπούδασε στην Αθήνα, αρχικά στο Ωδείο Ραϋμόνδη και έπειτα στο “Ορφείο” Ωδείο από όπου πήρε το Δίπλωμά του το 1994, με καθηγητές τους Σπύρο Καίσαρη και Βαγγέλη Σκούρα. Το 2000 εισήχθη στην Ακαδημία του Gratz για Μεταπτυχιακές Σπουδές με τον Hector McDonald, όπου, εκτός από το σύγχρονο γαλλικό κόρνο, μελέτησε το βιεννέζικο και το φυσικό κόρνο.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα με την Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα Πατρών, την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε έργα J. Haydn, W.A. Mozart, C.H. Hübler, Θ. Αντωνίου και Χ. Χατζή και στην Αυστρία με την Ορχήστρα της Ακαδημίας του Gratz και το Κοντσέρτο για κόρνο Αρ. 1, Έργο 11 του R. Strauss. Έχει συνεργαστεί στην Ελλάδα με την Ε.Λ.Σ., την Καμεράτα, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και την Ορχήστρα Πατρών, στην Αυστρία με τη Συμφωνική της Βιέννης, την Konsectus Musicus και τη Wiener Konzertverein, στην Κωνσταντινούπολη με την Borusan Philharmonic Orchestra και στην Τσεχία με την Ορχήστρα της Όπερας της Πράγας, υπό τη διεύθυνση διεθνούς φήμης Μαέστρων όπως οι Nikolaus Harnoncourt, Kent Nagano, Adam Fischer κ.α.

Το 2000 πήρε τη μόνιμη θέση του 1ου Κόρνου της Ορχήστρας της Ε.Λ.Σ. και τρία χρόνια αργότερα τη θέση του 1ου Κόρνου της Κ.Ο.Α., της οποίας σήμερα είναι μόνιμο μέλος.

Μαρίνος Τρανουδάκης

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΡΟΥΣΤΩΝ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κρουστά με καθηγητές τους Κωνσταντίνο Βορίση και Κωνσταντίνο
Θεοδωράκο. Συνέχισε τις σπουδές του στην Γερμανία, στην Hochschule für Musik Detmold με υποτροφία του
Gesellschaft der Freunde und Förderer der Hochschule für Musik Detmold E.V με τους Prof. Peter Prommel, Nancy
Zeltsman, Fumito Nunoya και Sven Pollkötter. Μελέτησε τύμπανα ορχήστρας δίπλα στον τυμπανιστή της
Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου, Wieland Welzel και τον τυμπανιστή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Μπόχουμ, Arend
Weitzel. Ολοκλήρωσε με άριστα παμψηφεί τις μεταπτυχιακές του σπουδές Μaster Soloist στην Hochschule für Musik Würzburg υπό
τους Prof. Mark Christopher Lutz και Robert Cürlis. Το 2021 βραβεύτηκε στον διαγωνισμό κρουστών που διοργανώνει το Ίδρυμα
“Renate und Hermann Schwander” για μουσικούς στη Βαυαρία.
Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους διευθυντές ορχήστρας όπως, μεταξύ άλλων, οι Kurt Masur, Daniel Harding και Θεόδωρος
Κουρεντζής καθώς και με διεθνώς αναγνωρισμένες ορχήστρες όπως οι MusicAeterna, Nordwestdeutsche Philharmonie, Bielefelder
Philharmoniker, Radio Kammerfilarmonie Netherlands, Detmolder Kammerorchester, Landestheater Detmold Philharmoniker, Κρατική
Ορχήστρα Αθηνών, Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, και Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Ως σολίστ έχει συμπράξει
με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς και με την Detmolder Kammerorchester. Υπήρξε μέλος του Ελληνικού
Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής.
Έχει ηχογραφήσει για τις εταιρείες Sony Classics, Naxos και Irida Classical καθώς και για την Γερμανική Ραδιοφωνία BR και
WDR3.
Aπό το 2014 εως το 2017 είχε τη θέση του συν-κορυφαίου στα κρουστά και τύμπανα στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της
Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΤ). Από το 2017 έχει τη θέση του Ά κορυφαίου στα τύμπανα στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής
Σκηνής.
Διετέλεσε βοηθός καθηγητή στην Hochschule für Musik Detmold όπου παραμένει φιλοξενούμενος καθηγητής παραδίδοντας
τακτικά σεμινάρια και Masterclasses. Από το 2018 διδάσκει κρουστά στο Ωδείο Athenaeum “Maria Callas”.
Ο Μαρίνος Τρανουδάκης παίζει με JG Percussion products ως ambassador artist

“Η Μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη.”

ΠΛΑΤΩΝ

ΧΟΡΗΓΟΙ / ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ