UYO MASTER CLASSES- CELLO MASTERCLASS

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΟΚΙΜΩΝ 12

 

JOEL MAROSI

🎻MASTERCLASS Βιολοντσέλου! 🎻

 

Η Underground Youth Orchestra συνεχίζοντας την εκπαιδευτική της δραστηριότητα, διοργανώνει masterclass Βιολοντσέλου με τoν διακεκριμένο τσελίστα Joel Marosi, πρώτο τσέλο στην Orchester de Chambre de Lausanne.

Το masterclass θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δοκιμών 12).

Για τη συμμετοχής σας στο masterclass παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.
Η συμμετοχή για τα μέλη της UYO είναι δωρεάν!

 

 

Φόρμα Συμμέτοχης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννημένος στη Ζυρίχη, ο Joël Marosi έλαβε τα πρώτα του μαθήματα βιολοντσέλου από τη Nancy Chumachenko. Στη συνέχεια σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία της Βασιλείας με τον Heinrich Schiff και στο Ωδείο της Κολωνίας με τον Claus Kanngiesser, καθώς και στην Ακαδημία Sibelius στο Ελσίνκι με τον Arto Noras. Τα masterclasses των Leon Fleischer, Isaac Stern, Yo Yo Ma, János Starker και Walter Levin εμπλουτίζουν το παίξιμό του. Έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το πρώτο βραβείο στον Ελβετικό Διαγωνισμό Μουσικής Νέων και στον Διαγωνισμό Venoge στη Λωζάνη, καθώς και το βραβείο “Weizacker” στον Διαγωνισμό Mendelssohn στο Βερολίνο.

Από το 1999, ο Joël Marosi παίζει τακτικά ως πρώτο βιολοντσέλο με την Καμεράτα της Βέρνης και την Καμεράτα του Σάλτσμπουργκ. Από το 2000 έως το 2003 ήταν πρώτο τσέλο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βασιλείας και, από το 2005, κατέχει την ίδια θέση στην Ορχήστρα Δωματίου της Λωζάνης. Από το 2019, ο Joel Marosi είναι επίσης πρώτος βιολοντσελίστας της Ορχήστρας Δωματίου του Φεστιβάλ Verbier.

Έχει προσκληθεί να εμφανιστεί ως σολίστ με το εν λόγω σχήμα, αλλά και με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Γκέτινγκεν, τη Hannoversche Orchestervereinigung, το I Fiamminghi, την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών και την Ορχήστρα Δωματίου της Πράγας. Είχε έτσι την ευκαιρία να παίξει ως σολίστ υπό τη διεύθυνση των Heinrich Schiff, Ton Koopman, Christian Zacharias, Hannu Lintu, Christoph-Mathias Mueller, Mario Venzago, Λουκά Καρυτινού και Thomas Zehetmair.

Ο Joël Marosi είναι ένας παθιασμένος μουσικός δωματίου. Οι τσελίστες Patrick Demenga και Christian Poltera, οι κλαρινετίστες Dimitri Askenazy, Davide Bandierin και Fabio di Casola καθώς και οι βιολιστές Isabelle van Keulen, Christian Altenberger, Gabor Takacs και Ilja Gringolts είναι μερικοί από τους συνεργάτες του. Ιδρυτικό μέλος του Zürcher Klaviertrio, ταξιδεύει με αυτό το σύνολο σε όλο τον κόσμο, τόσο στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης όσο και στο Wigmore Hall του Λονδίνου. Από το 2010 είναι μέλος του συγκροτήματος 4 Cellists, το οποίο περιοδεύει τακτικά στην Ασία. Το 2019 εντάχθηκε στο Schweizer Klaviertrio /Swiss Piano Trio, ένα συγκρότημα του οποίου η διεθνής φήμη έχει οικοδομηθεί σε περισσότερα από είκοσι χρόνια ύπαρξης. Ο Joël Marosi ηχογραφεί κυρίως για τις εταιρείες Claves, Harmonia Mundi, Brillant Classics και Sony Asia.

Πρόσφατες και επερχόμενες κυκλοφορίες περιλαμβάνουν τρίο για πιάνο των Frühling και Zemlinsky, καθώς και το Quartet for the End of Time του Messiaen από την Brillant Classics, το άλμπουμ Prologue with the 4 Cellists από τη Sony Asia, καθώς και ένα πρόγραμμα γαλλικής μουσικής με φλάουτο και πιάνο στην Prospero Classic (με τη φλαουτίστα Sarah Rumer και τον πιανίστα Ulrich Koella). Ένα άλμπουμ με το σύνολο των έργων του Felix και της Fanny Mendelssohn για βιολοντσέλο και πιάνο κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2020 από την First Hand Records, με την Ester Walker στο πιάνο. Ο Joël Marosi μοιράζεται την εμπειρία και το πάθος του κατά τη διάρκεια Masterclasses που παραδίδει στην Ευρώπη και την Ασία. Από το 2019 έως το 2021 είναι προσωρινός καθηγητής μουσικής δωματίου στο Geneva – Neuchâtel High School of Music . Το 2023 ξεκινά μια νέα συνεργασία με την Underground Youth Orchestra στην Αθήνα, όπου παραδίδει Masterclasses και training programs για νέους μουσικούς.