Μια ξεχωριστή διαδραστική συναυλία με την Underground Youth Orchestra στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

UYO concert-Berlin

Τι είναι oρχήστρα; Πόσα και ποια είδη ορχήστρας υπάρχουν; Από ποια όργανα αποτελείται μια ορχήστρα; Γιατί σηκώνει τα χέρια του ο μαέστρος; Και γιατί τον κοιτάζουν οι μουσικοί;

Κάθε μουσικό όργανο είναι ένας μικρός λαβύρινθος τεχνικής και γνώσης, που εξάπτει την περιέργεια μικρών και μεγάλων και μας προσκαλεί να τον ανακαλύψουμε μέσα από μια ξεχωριστή διαδραστική συναυλία.

Παραμύθια και αληθινές ιστορίες στο μουσικό ραντεβού της Κυριακής 21 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, με την Underground Youth Orchestra (UYO), ή αλλιώς την ορχήστρα των νέων ανθρώπων, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου, ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή της, Κώστα Ηλιάδη, που είναι και η ψυχή του συνόλου. Σημείο συνάντησης ‒πού αλλού;‒ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Στο τελευταίο αυτό μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ανακαλύπτοντας τα μουσικά όργανα» για οικογένειες με παιδιά από έξι ετών, η «συνάντηση» με τους σημαντικότερους συνθέτες είναι μια μοναδική ευκαιρία για να πλησιάσουμε, να αγγίξουμε, να γνωρίσουμε τα μουσικά όργανα και να χειροκροτήσουμε τους μουσικούς που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.

Πληροφορίες

Κυριακή 21 Απριλίου στις 12:00

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Διεύθυνση: Κώστας Ηλιάδης

H Underground Youth Orchestra επιχορηγείται και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.