UYO MASTER CLASSES- HORN MASTERCLASS
19-20 NOVEMBER-MEGARON ATHENS CONCERT HALL
REHEARSAL HALL 12

EDWARD DESKUR

MASTERCLASS Kόρνου!

The Underground Youth Orchestra continuing its educational activities, is organizing a horn masterclass with the distinguished horn player Edward Deskur. During the masterclass, participants will have the opportunity to take individual lessons in classical and contemporary horn playing.

  • Active member €100
  • Listener 40 €

Participation is free for UYO members!

Participants will be informed of the time of their individual lesson by email. You can pay for the masterclass via e-banking to the following account, or in person during the seminar.

To participate in the masterclass, please fill out the form below!

BIO

Ο Edward Deskur είναι Πολωνός-Ελβετός Αμερικανός κορνίστας. Γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από Πολωνούς πρόσφυγες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και σπούδασε εκεί.

Σε ηλικία 19 ετών, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Μουσική Σχολή Ίστμαν στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, του προσφέρθηκε θέση ως ιδρυτικό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Σιγκαπούρης το 1979. Αργότερα επέστρεψε για να ολοκληρώσει το πτυχίο του, μετά το οποίο κέρδισε υποτροφία Fulbright για το Βέλγιο, όπου σπούδασε με τον διάσημο κορνίστα Francis Orval.

Μετά από τρία χρόνια συμμετοχής σε ορχήστρες της Γερμανίας – στο Ντούισμπουργκ και στη Βόννη – ξεκίνησε τη 32ετή του καριέρα στην Όπερα της Ζυρίχης. Εκεί άρχισε να συνεργάζεται με τον Αυστριακό μαέστρο Nikolaus Harnoncourt, ο οποίος τον προσκαλούσε τακτικά να παίξει σε ιστορικά όργανα με την ορχήστρα του Concentus Musicus. Αυτά τα πρότζεκτ τα πραγματοποιούσε σε ελεύθερη (freelance) βάση, ενώ εξακολουθούσε να εργάζεται πλήρως απασχολημένος στη Ζυρίχη.

Σύντομα προσκλήθηκε επίσης να παίξει με την ιταλική μπαρόκ ορχήστρα Il Giardino Armonico, επίσης σε έκτακτη συνεργασία. Πήρε τη συνταξιοδότησή του το νωρίτερο δυνατό από την Όπερα της Ζυρίχης το 2017. Παρ’ όλο που ο ίδιος τη χαρακτηρίζει «στρατηγική συνταξιοδότηση», εξακολουθεί να παίζει με τις δύο αυτές ιστορικές ορχήστρες, καθώς και με πολλές άλλες, όπως η Dresden Festival Orchestra. Με αυτήν συμμετέχει σε ένα μεγαλεπήβολο έργο: την ερμηνεία και ηχογράφηση των τεσσάρων οπερών του Βάγκνερ, σε διάστημα τεσσάρων ετών. Το 2026, με την όπερα «Λυκόφως των Θεών», θα ολοκληρωθεί ο κύκλος.

Έχει δώσει σεμινάρια και masterclasses σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων και στη Μουσική Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης.Σήμερα ζει με την οικογένειά του στη Βαρσοβία της Πολωνίας, απ’ όπου ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να διδάσκει και να παίζει τόσο σε ιστορικά όσο και σε σύγχρονα κόρνα.

Application form