H Underground Youth Orchestra με περισσότερα δώδεκα χρόνια ενεργή καλλιτεχνική παρουσία είναι μία από τις σημαντικότερες νεανικές συμφωνικές ορχήστρες στην Ελλάδα.

Από το 2016 δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό, συνεργαζόμενη  με γερμανικά πανεπιστήμια και φορείς. Το 2019, μετά από τιμητική πρόσκληση, συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Young Euro Classic, υπό την διεύθυνση του Christoph Eschenbach, πρόσκληση που δόθηκε για πρώτη φορά σε ελληνική νεανική συμφωνική ορχήστρα.

Στόχος της Underground Youth Orchestra είναι να προσφέρει σε νέους ταλαντούχους μουσικούς την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην ορχηστρική τέχνη συμμετέχοντας σε υψηλού επιπέδου συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάσημους μαέστρους και σολίστ. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα καλλιτεχνικής εξέλιξης των ταλαντούχων μελών της μέσα από την σολιστική εμφάνιση τους με την ορχήστρα και την συμμετοχή τους σε master classes με επιλεγμένους καθηγητές από την Ευρώπη.

Η UYO εξασφαλίζει την δωρεάν συμμετοχή των μελών της στα καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά της προγράμματα. Πιστοποιώντας την συμμετοχή των μελών της στις δράσεις της, συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω εκπαιδευτική εξέλιξη των ταλαντούχων μουσικών στο εξωτερικό.

Οι πρόβες της ορχήστρας γίνονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συντονίζονται από την εκπαιδευτική ομάδα της ορχήστρας, η οποία εξασφαλίζει την υψηλού επιπέδου προετοιμασία.

  • Ιδρυτής, μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Κώστας Ηλιάδης.
  • Συνιδρύτρια είναι η Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου
  • Μουσικός Διευθυντής και μαέστρος είναι ο Στάθης Καραπάνος.

Η εκπαιδευτική ομάδα αποτελείται από τους διακεκριμένους καθηγητές με ενεργή δράση στις ορχήστρες:

Φράνς Σεστάνι
Φράνς ΣεστάνιΟρχήστα Academica
Υπεύθυνος καθηγητής εγχόρδων
Κώστας Σίσκος
Κώστας ΣίσκοςΚρατική Ορχήστρα Αθηνών
Υπεύθυνος καθηγητής χάλκινων πνευστών
Μιχάλης Ραμός
Μιχάλης ΡαμόςΚρατική Ορχήστρα Αθηνών
Υπεύθυνος καθηγητής ξύλινων πνευστών
Μαρίνος Τρανουδάκης
Μαρίνος ΤρανουδάκηςΟρχήστρα Ε.Λ.Σ.
Υπεύθυνος καθηγητής κρουστών

UYO Network

Η UYO εκτός από την καλλιτεχνική της δράση αναπτύσσει ένα σύνθετο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το UYO Network, με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση της ορχηστρικής τέχνης.

Δήμος Χαλανδρίου

Η UYO εκτός από την καλλιτεχνική της δράση αναπτύσσει ένα σύνθετο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το UYO Network, με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση της ορχηστρικής τέχνης. Καρπός αυτής της προσπάθειας είναι η ίδρυση της Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας Χαλανδρίου, που έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου.

Η UYO έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους

Μέσα στην δωδεκαετή παρουσία της ορχήστρας, η οποία ξεκίνησε από ένα υπόγειο (εξ ου και το όνομα της), η ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 90 συναυλίες στην Αθήνα, άλλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Η UYO έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους (Christoph Eschenbach, Justus Frantz, Garrett Keast, Stefan Geiger, Catherine LarsenMaguire, Mirian Khukhunaishvili, Αναστάσιο Συμεωνίδη, Μιχάλη Οικονόμου) καθώς και καταξιωμένους  ερμηνευτές (MariePierre Langlamet, Marisol Montalvo, Johannes Przygodda, Wolfgang Schröder, Στάθης Καραπάνος, Τριαντάφυλλος Λιώτης, Κατερίνα Χατζηνικολάου)

Masterclasses

Έχει διοργανώσει masterclasses με καταξιωμένους καθηγητές όπως  Οlga Ηoldorff-Μyriangou, Μartin Smith, Κατερίνα Χατζηνικολάου, Wolfgang Schröder, Joel Marosi, JanLuc Sperissen, Vilmos Olah.

Στο εξωτερικό

Στο εξωτερικό συνεργάστηκε και έδωσε συναυλίες  στο Πανεπιστήμιο του Tübingen, στο Βερολίνο στο Πανεπιστήμιο Τεχνών σε συνεργασία με το Julius Stern Institute καθώς και στο Mannheim.

Στις παλαιότερες εμφανίσεις της περιλαμβάνονται

Στις παλαιότερες εμφανίσεις της περιλαμβάνονται: Η συναυλία στην Αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το Κανάλι της Βουλής. Η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στην Αρχαία Ολυμπία. Η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις “Η Νύχτα Μέρα” των εγκαινίων του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Η συμμετοχή της στην ηχογράφηση και το video clip του τραγουδιού “I Love Athens” με την Έλλη Πασπαλά. Η συμμετοχή της στον εορτασμό των 25 χρόνων από την Ένωση των δύο Γερμανιών, που οργανώθηκε από την Γερμανική Πρεσβεία. Συμμετείχε στις συναυλίες “Στον Κήπο του Μεγάρου 2016” που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής. Συμμετείχε στην συμφωνική σκηνική Μπαλάντα “Τραγουδώντας την Γέρμα” του F.G. Lorca, καθώς και στην παράσταση “LlawFall” σε σκηνοθεσία του Μάξιμου Μουμούρη, με μουσική Pink Floyd, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.

The Cargo Project

Το The Cargo Project, ένα πολυσύνθετο project με στόχο την οικολογική ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή, περιελάμβανε την ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση πρωτότυπης μουσικής. Η Underground Youth Orchestra ηχογράφησε την μουσική του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη, που χρησιμοποιείται σαν soundtrack στο τρισδιάστατο βίντεο της παραγωγής. Ο Κώστας Ηλιάδης επιμελήθηκε την ενορχήστρωση καθώς και την δημιουργία του μουσικού υλικού που χρησιμοποιήθηκε. Η δράση υποστηρίζεται από το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

υπουργειο-πολιτισμου-768x357

ο 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο CD

με τίτλο
“THE
UNDERGROUND YOUTH ORCHESTRA
LIVE”
με ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλίες που έχει δώσει η Ορχήστρα.

Greek Ambassador

Η Underground Youth Orchestra έχει την τιμή να υποστηρίζεται και να τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και κοινωφελή ιδρύματα του εξωτερικού. Μετά την ανακήρυξη της ορχήστρας ως Greek Ambassador από τον ΕΟΤ στην καμπάνια του για τον Ελληνικό τουρισμό το 2020,  τελεί και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Τις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος στηρίζει σαν χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ και το Τρίτο Πρόγραμμα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ UYO ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Οι εμφανίσεις

0
Συναυλίες Ελλάδα/εξωτερικό
0
Ηχογραφήσεις
0
Εμφανίσεις συνόλων ορχήστρας
0
Συμμετοχές σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα
0
Flash Mob
0
Τηλεοπτικά Αφιερώματα
0
Ραδιοφωνικά Αφιερώματα

Απήχηση

0
Θεατές
0
Ακόλουθοι στα social media
0
Νέοι σπουδαστές μουσικής έχουν συμμετάσχει στην ορχήστρα
0
μέλη της UYO σπουδάζουν στο εξωτερικό
0
Διεθνή βραβεία μελών της ορχήστρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ / ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ