Φόρτωση Εκδηλώσεις

UYO MASTER CLASSES-FLUTE MASTERCLASS

8-9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΟΚΙΜΩΝ 12

JAN LUC SPERISSEN

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1- ΗΧΟΣ

-Πώς να προθερμαίνεσαι σωστά; Η “αφύπνιση” του φλάουτου μου !
-Ασκήσεις ευλυγισίας
-Έλεγχος της αναπνοής.
-διαστήματα
-notes ending

2-STACCATO

-Bubbles notes
-προβολή διαφράγματος
-απλή, διπλή, τριπλή γλωττίδα

3-FINGERS GYMNASTIC

-Κλίμακες ρουτίνας

4-ΜΟΥΣΙΚΑ KOMMATIA 

-μελέτες
-Σολιστικά κομμάτια
-Σονάτες
-concertos

5-ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΑ ΟΡΧΉΣΤΡΑΣ

-πώς να τα καταφέρετε, σκεπτόμενοι το πλαίσιο και την πιο αποτελεσματική και ασφαλή αναπαραγωγή τους

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Στην Αλσατία, σε ηλικία εννέα ετών, ο Jean-Luc άρχισε να παίζει φλάουτο τραβέρσο με τη Lucile Salzmann, φλαουτίστρια της Συμφωνικής Ορχήστρας της Mulhouse. Μαζί προετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Conservatoire de Région de Strasbourg όπου εισάγεται σε ηλικία 18 ετών στην τάξη της Sandrine François, σολίστ φλάουτου στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Στρασβούργου. Αργότερα θα ασχοληθεί με το μπαρόκ ρεπερτόριο με τον τραγουδιστή Jean-Francois Alizon.
Δύο χρόνια αργότερα αποκτά το χρυσό μετάλλιο μαζί με πανεπιστημιακό πτυχίο μουσικολογίας και, την ίδια χρονιά, εισάγεται στο Conservatoire Région al Supérieur de Paris στην τάξη του Claude Lefèbvre, φλαουτίστα στην Όπερα του Παρισιού.
Την επόμενη χρονιά εντάχθηκε στο φημισμένο CNSM του Παρισιού στην τάξη του MasterPierre-YvesArtaud, διεθνούς σολίστ, και αποφοίτησε ομόφωνα με πρώτο βραβείο το 2003.
Ο Jean-Luc Sperissen απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Conservatoire Supérieur de la Ville de Paris το 2004.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους Michel Moragues, Florence Souchard, IsabelleMoretti.
Είναι ο πρώτος νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Domenico Cimarosa στην Ιταλία, του Διεθνούς Διαγωνισμού του Βουκουρεστίου και του πρώτου βραβείου με αριστεία στον Εθνικό Διαγωνισμό της Μουσικής Συνομοσπονδίας της Γαλλίας.
Θα είναι ημιφιναλίστ στους διεθνείς διαγωνισμούς Jean-Pierre Rampal και Maxence Larrieu.
Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε όταν ήταν 21 ετών ως πρώτο φλάουτο στην Orchester de Basse Normandie και στη συνέχεια με το Orchester Symphonique de Mulhouse/Opéra du Rhin από το 2003 έως το 2005.
Ο Jean-Luc Sperissen εντάχθηκε στο Orchester de Chambre de Lausanne το 2005 ως πρώτο φλάουτο.
Συμμετέχει εκτάκτως στις ορχήστρες Tonhalle, Όπερα της Ζυρίχης, Orchester de Radio France, Orchester Philharmonique de Strasbourg.
Στον Jean-Luc αρέσει η μουσική δωματίου με διάφορα σχήματα, κυρίως με την άρπα, αλλά κυρίως ως μέλος του κουαρτέτου φλάουτου Éden.

Share This Story, Choose Your Platform!