Η ομάδα μας.

Κώστας Ηλιάδης

ΜΑΕΣΤΡΟΣ, ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗΣ / ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

Σπούδασε κιθάρα με τον Βαγγέλη Μπουντούνη, βιολοντσέλο με τον Δημήτρη Γούζιο και σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό. Παράλληλα τελείωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας με τους Abel Carlevaro, Leo Brouwer, Roberto Aussell, Ευάγγελο Ασημακόπουλο. Υπήρξε μέλος του ‘’Τρίο Πολύχορδο’’ με το οποίο έχει βραβευτεί στον δεύτερο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου, που διοργανώθηκε από την HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και Γερμανία και συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ ( Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Πρώτο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπάκτου, Πρώτο Κύκλο Συναυλιών του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Κύκλος Κονσέρτων του Δήμου Πάτρας, Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά στο Αthenaeum, Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Λευκάδας Δήμου Σαμοθράκης κ.α.). Έχει ηχογραφήσει για το Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Έχει συμπράξει σαν σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών, την Συμφωνικη Ορχήστρα της Jena και έχει συμμετάσχει στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Εχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση έργα ελλήνων συνθετών ( Σ. Ζάννα, Ο. Αμιράλις, Ι. Χαλιάσα), καθώς και το κονσέρτο για κιθάρα και μεγάλη ορχήστρα του Ε. Τριανταφύλλου σε συναυλία για την ελληνική μουσική που διοργανώθηκε απο την Μουσική Ακαδημία της Βαϊμάρης. Παράλληλα ασχολείται με την σύνθεση για το θέατρο και για ντοκυμαντέρ καθώς και με την ενορχήστρωση, μεταγραφή και διασκευή έργων για κιθάρα και άλλα σύνολα. Επιμελήθηκε την ανάπλαση της παρτιτούρας των έργων του Μ. Χατζιδάκι «Το Καταραμένο Φίδι» και « Έξι Λαϊκές Ζωγραφιές» για δύο πιάνα. Ενορχηστρώσεις του έχουν παιχθεί από την Καμεράτα των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από την Ορχήστρα Πατρών στο Φεστιβάλ Αθηνών και από την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, και από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Έργα του έχουν ερμηνευθεί απο την Νεανική Ορχήστρα του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και απο το Σύνολο Disson Art Ensemble και από τα κουαρτέτα εγχόρδων Modern-e-Quartet Athens Bridge Quartet. σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Έργα του κυκλοφορούν σε CD απο τις εταιρίες Motivo και Ekfrassis Productions. Έχει διευθύνει την ορχήστρα των κιθαριστών του Βαγγέλη Μπουντούνη στο Ηρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής. Υπήρξε κύριος διοργανωτής των Μουσικών Πρωινών στο Athenaeum, και επι σειρά ετών καλλιτεχνικός διευθυντής του ετήσιου κύκλου συναυλιών του Δήμου Νέας Μάκρης. Υπήρξε υπεύθυνος για την ενημέρωση της βιβλιοθήκης του Princeton University γύρω απο την ελληνική δισκογραφία. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και σαν παραγωγός έχοντας οργανώσει φεστιβάλ, κύλους συναυλιών και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και δισκογραφικές παραγωγές. Έχει ιδρύσει και διευθύνει την νεανική ορχήστρα The Underground Youth Orchestra. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης

Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

Η Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε πιάνο στο ωδείο Athenaeum, στην τάξη  της Ντόρας Μπακοπούλου απ’ όπου πήρε το διπλωμά της με α’ βραβείο και τιμητικό μετάλλιο. Συνέχισε τις σπουδές της στην  Ecole Normale de Paris  και στο Conservatoire de Meudon  με τους  Ramzy Yassa και Michel Ridoret,παίρνοντας το δίπλωμα  δεξιοτεχνίας. Παρακολούθησε Master class με τους  Lev Vlasenko  και  Levente Kente. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Χίο, Πύργο) ,καθώς και στην Γαλλία. Έχει λάβει μέρος στο φεστιβάλ Πάτρας καθώς και στον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του Athenaeum. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα Μπαρόκ του Athenaeum. Διδάσκει στο ωδείο Νέας Μάκρης. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Deree College.

Aπο το 1994 συνεργάζεται με την Λίλυ Δάκα, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο με έργα για δύο πιάνα. Έχουν εμφανιστεί στην Γαλλία και σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα.

Franc Shestani

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΓΧΟΡΔΩΝ / ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

Γεννήθηκε στην Σκόντρα το 1967. Τα πρώτα μαθήματα στο βιολί τα πήρε σε ηλικία 6 ετών στο μουσικό σχολείο “ Prenk Jakova “. Συνέχισε τις σπουδές του στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Τιράνων με καθηγήτριά του τη Fatbardha Denizi με την οποία ακολούθησε και στην Ακαδημία Καλών Τεχνών όπου πήρε το δίπλωμά του το 1989. Από το έτος 1991-­‐92 ήταν Α’ κορυφαίος στην Λυρική σκηνή των Τιράνων. Ήταν μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων των Τιράνων με το οποίο έκανε master class στο Ορλάνδο Φεστιβάλ στην Ολλανδία με καθηγητή τον Piero Farulli. Επίσης πήρε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό στο Εβιάν της Γαλλίας όπου πήρε το ειδικό βραβείο . Από τον Σεπτέμβρη του 1992 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Το 1993 γίνεται μέλος στην ‘Ορχήστρα των Χρωμάτων’ στην οποία είναι Α’ κορυφαίος. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως Χατζιδάκις , Τουφεξής , Λογιάδης , Χατζηνίκος , Ερζέννη , Κουρουπός , Αντωνίου , Κοτσιόλης και Κυπουργός. Από το 1993 είναι μέλος του «Alberg-­‐Quartet». Από το 1994 είναι καθηγητής βιολιού και βιόλας στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας. Ήταν μέλος του συνόλου «Σκαλκώτα». Είναι μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων της Ορχήστρας των Χρωμάτων +kinisis quartet. Τέλος διδάσκει βιολί στο Ωδείο Σκαλκώτα και ΕΥΥΜΝΙΑ . Είναι concertino στην Ορχήστρα και υπεύθυνος καθηγητής της ορχήστρας εγχόρδων.

Όσβαλντ Αμιράλης

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΓΧΟΡΔΩΝ / ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

Ο Όσβαλντ Αµιράλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε πιάνο και κοντραµπάσο στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Αθηνών.
Εχει συνθέσει έργα για σόλο όργανα καθώς και έργα μουσικής δωματίου. Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο και συνεργάζεται µε τις ορχήστρες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Μιχάλης Ράμος

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ

Ο Μιχάλης Ραμός γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου όπου και έκανε τα πρώτα μαθήματα φλάουτο. Συνέχισε στο Ωδείο Αθηνών με τη Ροζίνα Χριστοπούλου και Urs Ruttimann με τον οποίο πήρε το Δίπλωμά του. Ακολούθησαν σπουδές στη Αγγλία, στο Guildhall School of Music. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους P.L. Graf, A. Marion και Bennett. Υπήρξε επί σειρά ετών πρώτο φλάουτο στη Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιά, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων καθώς επίσης και στη Φιλαρμονική του ίδιου Δήμου. Συμμετείχε σε σύνολα Μουσικής Δωματίου παρουσιάζοντας έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου στην Ελλάδα και εξωτερικό. Με την Ε. Σταμπολή, πιάνο, συνεργάστηκαν επί σειρά ετών παρουσιάζοντας το ρεπερτόριο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συνεργάστηκαν με Ελληνες συνθέτες ώστε να διευρύνουν το ρεπερτόριο του συγκεκριμένου συνδυασμού. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα σεμιναρίων φλάουτου της Κ.Ο.Α. Διδάσκει στο δημοτικό ωδείο Μαρουσίου. Είναι μόνιμος μουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 1997 και ιδρυτικό μέλος του διαγωνισμού φλάουτου «Urs Ruttimann».

Κώστας Σίσκος

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ

Ο κορνίστας Κώστας Σίσκος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1973. Σπούδασε στην Αθήνα, αρχικά στο Ωδείο Ραϋμόνδη και έπειτα στο “Ορφείο” Ωδείο από όπου πήρε το Δίπλωμά του το 1994, με καθηγητές τους Σπύρο Καίσαρη και Βαγγέλη Σκούρα. Το 2000 εισήχθη στην Ακαδημία του Gratz για Μεταπτυχιακές Σπουδές με τον Hector McDonald, όπου, εκτός από το σύγχρονο γαλλικό κόρνο, μελέτησε το βιεννέζικο και το φυσικό κόρνο.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα με την Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα Πατρών, την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε έργα J. Haydn, W.A. Mozart, C.H. Hübler, Θ. Αντωνίου και Χ. Χατζή και στην Αυστρία με την Ορχήστρα της Ακαδημίας του Gratz και το Κοντσέρτο για κόρνο Αρ. 1, Έργο 11 του R. Strauss. Έχει συνεργαστεί στην Ελλάδα με την Ε.Λ.Σ., την Καμεράτα, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και την Ορχήστρα Πατρών, στην Αυστρία με τη Συμφωνική της Βιέννης, την Konsectus Musicus και τη Wiener Konzertverein, στην Κωνσταντινούπολη με την Borusan Philharmonic Orchestra και στην Τσεχία με την Ορχήστρα της Όπερας της Πράγας, υπό τη διεύθυνση διεθνούς φήμης Μαέστρων όπως οι Nikolaus Harnoncourt, Kent Nagano, Adam Fischer κ.α.

Το 2000 πήρε τη μόνιμη θέση του 1ου Κόρνου της Ορχήστρας της Ε.Λ.Σ. και τρία χρόνια αργότερα τη θέση του 1ου Κόρνου της Κ.Ο.Α., της οποίας σήμερα είναι μόνιμο μέλος.

Μαρίνος Τρανουδάκης

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΡΟΥΣΤΩΝ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κρουστά με καθηγητές τους Κωνσταντίνο Βορίση και Κωνσταντίνο Θεοδωράκο. Συνέχισε τις σπουδές του στη Μουσική Σχολή Ντέτμολντ με τους Peter Prommel, Nancy Zeltsman, Fumito Nunoya, Sven Pollkötter.Παράλληλα μελέτησε τύμπανα ορχήστρας με τoυς Wieland Welzel (Φιλαρμονική Βερολίνου) και Arend Weitzel (Συμφωνική Μπόχουμ). Έχει συνεργαστεί με τους διευθυντές ορχήστρας Kurt Masur και Θεόδωρο Κουρεντζή και τις ορχήστρες MusicAeterna, Φιλαρμονική Βορειοδυτικής Γερμανίας, Φιλαρμονική Μπίλεφελντ, Φιλαρμονική Ολλανδικής Ραδιοφωνίας, Ορχήστρα Ντέτμολντ. Συνεργάστηκε με ΚΟΑ, Καμεράτα και ως σολίστ με ΚΟΘ. Διετέλεσε βοηθός καθηγητή στα τύμπανα και στο ρεπερτόριο ορχήστρας στη Μουσική Σχολή Ντέτμολντ, όπου παραμένει τακτικός φιλοξενούμενος καθηγητής. Έχει ηχογραφήσει για την εταιρεία Sony Classics. Από το 2014 έως το 2017 ήταν συγκορυφαίος στα κρουστά και τύμπανα στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Από τον Απρίλιο του 2017 έχει τη θέση του α’ κορυφαίου στα τύμπανα στην Ορχήστρα της ΕΛΣ.

“Η Μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη.”

ΠΛΑΤΩΝ

ΧΟΡΗΓΟΙ / ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ