Η Olga Holdorff γεννήθηκε στο Βερολίνο.( Γερμανός πατέρας, Ελληνίδα μητέρα από τη Χίο). Κάνει τα πρώτα μαθήματα βιολιού στην ηλικία των 4, ενώ στην ηλικία των 14 λαμβάνει την εθνική υποτροφία για να ξεκινήσει τις μουσικές σπουδές της. Έλαβε τα διπλώματα της στο βιολί ως παιδαγωγός και ως μουσικός ορχήστρας από το πανεπιστήμιο Τεχνών του Βερολίνου,( UDK Berlin) όπου σπούδασε με τον Tomasz Tomaszewski (κονσερτίνο στο Deutsche Oper Berlin) και στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θέατρου της Λειψίας(Felix Mendelssohn Bartholdy) όπου σπούδασε μαζί με τον Lothar Strauß (κονσερτίνο στο Staatsoper Berlin)

Έχει παίξει στο Staatstheater στο Braunschweig, στο Komische Oper Berlin, στο Staatsoper στο Ανόβερο, στο Gewandhaus στη Λειψία, στο Berliner Sinfoniker, αλλά και διάφορα σύνολα μουσικής δωμάτιου, όπως το Ensemble Lux και το Ensemble Modern (Καλοκαιρινή Ακαδημία Παξών ). Έπαιζε τακτικά στο φεστιβάλ Infektion για το Νέο Μουσικό Θέατρο της κρατικής  Όπερας του Βερολίνου.

Η Olga Holdorff ίδρυσε το Μουσικό Σύνολο του Βερολίνου, το οποίο έλαβε τοQuarterly Critics Choice από το διάσημο Γερμανικό Βραβείο Κριτικών Δίσκων το 2018.

Είναι επίσης συνιδρυτής του Φεστιβάλ μουσικής Χίου στο νησί της Χίου, που πραγματοποιείται 2 φορές το χρόνο, χειμώνα και καλοκαίρι, με συναυλίες τζαζ, κλασικής, σύγχρονης μουσικής, μουσικό θέατρο, εργαστήρια, σεμινάρια, εκθέσεις και πολλά άλλα.

Επιπρόσθετα, ίδρυσε το Sebun Quartetτο 2019. Τα μέλη του κουαρτέτου εγχόρδων ειδικεύονται σε μουσική από τις 7 χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μουσικοί: ελληνική/γερμανική, ρωσική/αρμενική, τουρκική, ιαπωνική/κινεζική μουσική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλασική, σύγχρονη και παραδοσιακή μουσική.

Διδακτική Δραστηριότητα:

Η Olga Holdorff διδάσκει από την ηλικία των 15 ετών. Στο ΠανεπιστήμιοΤεχνών του Βερολίνου, δίδαξεμεθοδολογία στο βιολί. Από το 2010, προετοιμάζειμαθητές και νέαπαιδιά για τις εξετάσεις και τις οντισιόν τους στη Γερμάνια. Έχει διδάξει μουσική υπό την αιγίδα του ιδρύματοςBarenboim-Saud-Foundationστη Παλαιστίνη και για το ElSistema στη Βενεζουέλα, όπου έδωσε σεμινάρια και συναυλίες, που χρηματοδοτήθηκαν από το Deutscher Musikrat και το Ινστιτούτο Goethe.

IMG_20211105_142640
IMG_20211105_200544
IMG_20211105_171259
IMG_20211106_142906
previous arrow
next arrow
Shadow