Η Συμφωνική ορχήστρα νέων του Colorado Springs για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την Underground Youth Orchestra. 

Κυριακή 12 Ιουνίου|
Θέατρο Ρεματιάς, Χαλάνδρι

 

Η Underground Youth Orchestra σε συνεργασία με το American College of Greece και τον Δήμο Χαλανδρίου,  υποδέχεται την Αμερικάνικη συμφωνική ορχήστρα νέων του Colorado Springs (CSYSA) σε μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Ρεματιάς. Στη διεύθυνση των ορχηστρών, o Gary Nicholson, ένας από τους ιδρυτές, Μουσικός Διευθυντής και Μαέστρος της Συμφωνικής ορχήστρας νέων του Colorado Springs.

Είσοδος ελεύθερη!

 

 

CSYSA

 

Ιδρύθηκε το 1980 με σκοπό την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των μουσικά ταλαντούχων και αφοσιωμένων νέων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της σχολικής περιφέρειας #11 του Colorado Springs, η Συμφωνική Ένωση Νέων του Colorado Springs (CSYSA) ξεκίνησε με 70 νέους μουσικούς και έδωσε μία μόνο
παράσταση την πρώτη σεζόν. Σήμερα, η Συμφωνική Νεολαίας αποτελείται από οκτώ επιμέρους ομάδες. Περίπου 350 νέοι μουσικοί γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο μέσω ακρoάσεων για να συμμετάσχουν σε μία από αυτές τις ομάδες. Το project Mozart String, το οποίο επικεντρώνεται στην βασική διδασκαλία εγχόρδων, είναι υπεύθυνο
για την εγγραφή επιπλέον 140 μαθητών σε τοποθεσίες στο βορειοανατολικό και βορειοκεντρικό Colorado Springs . Σήμερα, στα προγράμματά μας συμμετέχουν μαθητές από περισσότερα από εξήντα σχολεία της περιοχής Pikes Peak. Η CSYSA παρουσιάζει πάνω από 60 παραστάσεις κάθε χρόνο σε περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, περιλαμβάνει μουσικές κατασκηνώσεις, περιοδείες παραστάσεων, μαθήματα ηγεσίας, διαγωνισμό σόλο, έκθεση σε όλες τις μορφές ορχηστρικής λογοτεχνίας, σύνολα μουσικής δωματίου και
κοινοτικές συνεργασίες. Κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στη Νέα Ζηλανδία το 1998, ο οργανισμός
υιοθέτησε το σύνθημά του ‘Through Music We Are One’ παραθέτοντας ένα απόσπασμα ενός φυλετικού μέλους των Μαορί.

 

Gary Nicholson

Ο μουσικός διευθυντής της Συμφωνικής ορχήστρας νέων του Colorado Springs και μαέστρος της κορυφαίας ορχήστρας της, συνίδρυσε τον οργανισμό το 1980. Ο κ. Nicholson ήρθε στο Colorado Springs το 1976 μετά την αποφοίτησή του από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Wichita, Magna cum Laude, με πτυχία στη Μουσική Εκπαίδευση και στη Μουσική Εκτέλεση με άριστα. Με την άφιξή του στο Colorado Springs, ο κ. Nicholson άρχισε να διδάσκει στη σχολική περιφέρεια 11 και να παίζει τρομπέτα με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Colorado Springs.

Ως τρομπετίστας, ο κ. Nicholson έχει εμφανιστεί με το Μουσικό Φεστιβάλ του Aspen, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Wichita, το Φεστιβάλ Όπερας του Κολοράντο, το Ωδείο του Κολοράντο, τη Χορωδία του Colorado Springs, το Μουσικό Θέατρο των Βραχωδών Ορέων, το Θέατρο Ρεπερτορίου του Fine Arts Center και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Colorado Springs. Ο κ. Nicholson έχει επίσης εμφανιστεί με το Abendmusik, σε ένα φωνητικό σύνολο επαγγελματικού επιπέδου. Ο κ. Nicholson έχει διατελέσει προσκεκλημένος μαέστρος στο Ουισκόνσιν, το Κάνσας, το Κολοράντο, το Νέο Μεξικό, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Από το 1995 έως το 1998, ήταν Μουσικός Διευθυντής και Μαέστρος της Ορχήστρας Δωματίου του Κολοράντο college. Ο κ. Nicholson έχει διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων σε περιοδείες στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ισπανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Κίνα.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων έχει εμφανιστεί σε χώρους κύρους όπως το Mozarteum στο Σάλτσμπουργκ (2000), το Kennedy Center (2001), το Carnegie Hall (2005, 2016), η Όπερα του Σίδνεϊ (1998, 2002, 2006, 2010), το Shanghai Oriental Art Center (2008) και το National Concert Hall στη Σόφια της Βουλγαρίας (2012). Το 2000, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων έλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία της πλήρους ορχήστρας στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων και Μουσικής στη Βιέννη της Αυστρίας.

Εκτός από το έργο του με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, ο κ. Νίκολσον είναι ένθερμος υποστηρικτής της μουσικής εκπαίδευσης, καθώς μόλις πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε από 26 χρόνια διδασκαλίας μπάντας και ορχήστρας στη σχολική περιφέρεια #11 του Colorado Springs και, πιο πρόσφατα, στη σχολική περιφέρεια #12 του Cheyenne Mountain. Το 2009, ο κ. Nicholson επιλέχθηκε από το Κέντρο Μάθησης και Ανοχής Greenberg ως ένας από τους 100 κορυφαίους “κατοίκους των οποίων το όραμα και οι πράξεις έκαναν τη διαφορά στην ανάπτυξη αυτής της μεγάλης πόλης από το 1871 έως το 2009”. Το 2010 και το 2015, ο κ. Nicholson ήταν ο κεντρικός ομιλητής για τα μέλη της Tri-M (μουσικοί/ηγέτες γυμνασίων) στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Μουσικών Εκπαιδευτικών του Κολοράντο που πραγματοποιήθηκε στο Broadmoor. Ο κ. Nicholson συνεχίζει να εμφανίζεται τακτικά με τη Φιλαρμονική του Colorado Springs. Ο ίδιος και η σύζυγός του, Donna Sheldon, απολαμβάνουν να ζουν στο Colorado Springs και έχουν ένα γιο και μια νύφη, τον Aaron και την Kaori, οι οποίοι εργάζονται και οι δύο στη σχολική περιφέρεια #11.