ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

Σπούδασε κιθάρα με τον Βαγγέλη Μπουντούνη, βιολοντσέλο με τον Δημήτρη Γούζιο και σύνθεση με τον Μιχάλη Τραυλό. Παράλληλα τελείωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας με τους Abel Carlevaro, Leo Brouwer, Roberto Aussell, Ευάγγελο Ασημακόπουλο. Υπήρξε μέλος του ‘’Τρίο Πολύχορδο’’ με το οποίο έχει βραβευτεί στον δεύτερο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου, που διοργανώθηκε από την HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και Γερμανία και συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ ( Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Πρώτο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπάκτου, Πρώτο Κύκλο Συναυλιών του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Κύκλος Κονσέρτων του Δήμου Πάτρας, Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά στο Αthenaeum, Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Λευκάδας Δήμου Σαμοθράκης κ.α.). Έχει ηχογραφήσει για το Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Έχει συμπράξει σαν σολίστ με την Ορχήστρα Πατρών, την Συμφωνικη Ορχήστρα της Jena και έχει συμμετάσχει στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Εχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση έργα ελλήνων συνθετών ( Σ. Ζάννα, Ο. Αμιράλις, Ι. Χαλιάσα), καθώς και το κονσέρτο για κιθάρα και μεγάλη ορχήστρα του Ε. Τριανταφύλλου σε συναυλία για την ελληνική μουσική που διοργανώθηκε απο την Μουσική Ακαδημία της Βαϊμάρης. Παράλληλα ασχολείται με την σύνθεση για το θέατρο και για ντοκυμαντέρ καθώς και με την ενορχήστρωση, μεταγραφή και διασκευή έργων για κιθάρα και άλλα σύνολα. Επιμελήθηκε την ανάπλαση της παρτιτούρας των έργων του Μ. Χατζιδάκι «Το Καταραμένο Φίδι» και « Έξι Λαϊκές Ζωγραφιές» για δύο πιάνα. Ενορχηστρώσεις του έχουν παιχθεί από την Καμεράτα των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από την Ορχήστρα Πατρών στο Φεστιβάλ Αθηνών και από την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, και από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Έργα του έχουν ερμηνευθεί απο την Νεανική Ορχήστρα του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και απο το Σύνολο Disson Art Ensemble και από τα κουαρτέτα εγχόρδων Modern-e-Quartet Athens Bridge Quartet. σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Έργα του κυκλοφορούν σε CD απο τις εταιρίες Motivo και Ekfrassis Productions. Έχει διευθύνει την ορχήστρα των κιθαριστών του Βαγγέλη Μπουντούνη στο Ηρώδειο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής. Υπήρξε κύριος διοργανωτής των Μουσικών Πρωινών στο Athenaeum, και επι σειρά ετών καλλιτεχνικός διευθυντής του ετήσιου κύκλου συναυλιών του Δήμου Νέας Μάκρης. Υπήρξε υπεύθυνος για την ενημέρωση της βιβλιοθήκης του Princeton University γύρω απο την ελληνική δισκογραφία. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και σαν παραγωγός έχοντας οργανώσει φεστιβάλ, κύλους συναυλιών και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και δισκογραφικές παραγωγές. Έχει ιδρύσει και διευθύνει την νεανική ορχήστρα The Underground Youth Orchestra. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και στο Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ευσταθία Παπαγεωργοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε πιάνο στο ωδείο Athenaeum, στην τάξη  της Ντόρας Μπακοπούλου απ’ όπου πήρε το διπλωμά της με α’ βραβείο και τιμητικό μετάλλιο. Συνέχισε τις σπουδές της στην  Ecole Normale de Paris  και στο Conservatoire de Meudon  με τους  Ramzy Yassa και Michel Ridoret,παίρνοντας το δίπλωμα  δεξιοτεχνίας. Παρακολούθησε Master class με τους  Lev Vlasenko  και  Levente Kente. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Χίο, Πύργο) ,καθώς και στην Γαλλία. Έχει λάβει μέρος στο φεστιβάλ Πάτρας καθώς και στον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του Athenaeum. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα Μπαρόκ του Athenaeum. Διδάσκει στο ωδείο Νέας Μάκρης. Είναι διπλωματούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Deree College.

Aπο το 1994 συνεργάζεται με την Λίλυ Δάκα, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο με έργα για δύο πιάνα. Έχουν εμφανιστεί στην Γαλλία και σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα.

FRANC SHESTANI

Γεννήθηκε στην Σκόντρα το 1967. Τα πρώτα μαθήματα στο βιολί τα πήρε σε ηλικία 6 ετών στο μουσικό σχολείο “ Prenk Jakova “. Συνέχισε τις σπουδές του στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Τιράνων με καθηγήτριά του τη Fatbardha Denizi με την οποία ακολούθησε και στην Ακαδημία Καλών Τεχνών όπου πήρε το δίπλωμά του το 1989. Από το έτος 1991-­‐92 ήταν Α’ κορυφαίος στην Λυρική σκηνή των Τιράνων. Ήταν μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων των Τιράνων με το οποίο έκανε master class στο Ορλάνδο Φεστιβάλ στην Ολλανδία με καθηγητή τον Piero Farulli. Επίσης πήρε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό στο Εβιάν της Γαλλίας όπου πήρε το ειδικό βραβείο . Από τον Σεπτέμβρη του 1992 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Το 1993 γίνεται μέλος στην ‘Ορχήστρα των Χρωμάτων’ στην οποία είναι Α’ κορυφαίος. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως Χατζιδάκις , Τουφεξής , Λογιάδης , Χατζηνίκος , Ερζέννη , Κουρουπός , Αντωνίου , Κοτσιόλης και Κυπουργός. Από το 1993 είναι μέλος του «Alberg-­‐Quartet». Από το 1994 είναι καθηγητής βιολιού και βιόλας στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας. Ήταν μέλος του συνόλου «Σκαλκώτα». Είναι μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων της Ορχήστρας των Χρωμάτων +kinisis quartet. Τέλος διδάσκει βιολί στο Ωδείο Σκαλκώτα και ΕΥΥΜΝΙΑ . Είναι concertino στην Ορχήστρα και υπεύθυνος καθηγητής της ορχήστρας εγχόρδων.

ΟΣΒΑΛΝΤ ΑΜΙΡΑΛΗΣ

Ο Όσβαλντ Αµιράλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε πιάνο και κοντραµπάσο στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Αθηνών.
Εχει συνθέσει έργα για σόλο όργανα καθώς και έργα µουσικής δωµατίου. Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο και συνεργάζεται µε τις ορχήστρες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ANTONELA CEFA

Γεννήθηκε στα Τίρανα  18.04.1970 .Τα πρώτα μαθήματα τα στο βιολί τα πήρε στην ηλικία 6-ετών στο μουσικό σχολείο “Onufri” στο Ελμπασάν . Από την ηλικία 9 ετών έδωσε τη πρώτη της συναυλία με την συμφωνική ορχήστρα της σχολής. Το έτος 1988 τελείωσε τη μουσική σχολή και συνέχισε τις σπουδές της στην Ακαδημία Καλλών Τεχνών όπου πήρε το δίπλωμά της με καθηγητή της τον Bujar Sykja. Από το 1991 βρίσκεται στην Ελλάδα και από το 1992 είναι μέλος της Ορχήστρας των Χρωμάτων. Από το 1995 είναι καθηγήτρια βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας. Είναι μέλος του “ ALBERG QUARTET “ με το οποίο έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες. Έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς όπως Μ. Χατζιδάκις , Γ. Χατζηνίκος , Μ. Λογιάδης , Η. Ερζένη.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ